Kapseldannelse kan forekomme i alle grader, fra at man knapt kan merke kapselen, til et bryst som er påfallende hardt og ømt. Ved bruk av de gamle protesene med glatt overflate fikk så mye som 30-40 % av pasientene (noen angir helt opp til 70 %) en eller annen grad av kapseldannelse. Med de nye protesene med ru overflate er frekvensen av kapseldannelse betydelig mindre.

Redusert eller bortfall av følelse i brystene/brystvortene kan i sjeldne tilfeller forekomme etter operasjonen. Følelsen vil imidlertid hos de fleste komme tilbake etter noen måneder.

Som ved alle kirurgiske inngrep, vil det alltid foreligge en liten risiko for blødning, infeksjon og blodpropp. Slike komplikasjoner kan i dag behandles uten at resultatet av operasjonen ødelegges. Bedøvelseskomplikasjoner, for eksempel allergi på bedøvelsesmidler, er ekstremt sjeldne.

Ved harde slag/støt (for eksempel karatespark eller bilulykker) kan protesen gå i stykker. Ved mistanke om lekkasje bør silikonprotesen fjernes og ny protese legges inn. Lekkasje vil også kunne forekomme fra saltvannsproteser. Dette er ufarlig, men vil føre til synlig reduksjon av brystets størrelse. Man bør da oppsøke klinikken så raskt som mulig, helst innen et par uker, slik at ny protese legges inn før ”protesehulen” krymper.

Vi tilbyr en uforpliktende konsultasjon hos våre spesialister i plastisk kirurgi, der du får en grundig faglig veiledning og informasjon om inngrepet og hele prosessen. Det er viktig at du etter konsultasjonen er fornøyd med opplegget vi foreslår, og at du har en realistisk innstilling til hva vi kan oppnå.